Coachinzicht

Jouw enthousiaste reisgezel op weg naar je doel

Joyce Van Duyvenboden

Iedereen kan bij mij terecht, maar ik maak het graag wat concreter.

Ik ben een leergierige, enthousiaste, lachgrage vrouw, die uit niets meer voldoening haalt dan uit andere mensen helpen groeien. Eerst jarenlang als GON-begeleider van personen met een beperking en nu als coach voor alle (jong)volwassenen. 

Mensen waarderen mij omwille van mijn warmte, mijn inzicht en niet-oordelende houding. Zelf ben ik nogal fan van mijn eigenzinnige kijk op het leven en stel ik de dingen die we als “normaal” beschouwen graag in vraag.

Ik omarm diversiteit heel erg. Heb je een beperking? Val je onder het LGBTQ+ spectrum? Kleur je buiten de reguliere lijntjes binnen je relaties? Druk je je liever uit in Vlaamse Gebarentaal? Voel je dan absoluut welkom!

Lees je graag meer over mijn professionele achtergrond, dan kan dat op LinkedIn.

Hou je ervan om geregeld prikkelende vragen voorgeschoteld te krijgen en zo nog wat meer zicht te krijgen op wat ik als coach voor je kan doen? Dan verwijs ik je graag door naar onze social media accounts!

Belangrijk: momenteel start ik geen nieuwe coachtrajecten meer op.

Auticoach

Ik richt me enerzijds op volwassenen met (een vermoeden van) autisme. Ben je iemand die voor de buitenwereld een schijnbaar normaal leven leidt, maar die geregeld moeilijkheden ervaart om mee te blijven draaien? Voel je je vaak het buitenbeentje en lijk je nooit te kunnen inschatten wat anderen van jou verwachten? Ik kijk graag samen met jou naar oplossingen die jouw leven wat minder ingewikkeld en vermoeiend maken.

Weten wat je wil

Maak je graag anderen gelukkig, maar ben je vergeten wat jij nu eigenlijk precies wil?

Samen help ik jou ontdekken wie jij ook alweer bent. Met behulp van gerichte vragen gaan we zoeken naar wat jij belangrijk vindt en wat je nodig hebt om gelukkig te zijn. Zo maken we samen een kompas waardoor jij weer op je eigen koers zit. Op die manier kun jij opnieuw volmondig ja en met een gerust hart nee zeggen op alles wat op je pad komt

Van willen naar doen

Soms is het wel duidelijk wat je wil, maar lukt het je niet om tot actie over te gaan. Blijven jouw dromen te lang in je hoofd hangen?

Samen met jou stel ik je doel scherp, gaan we na waar je precies op vastloopt en hoe je stappen in de richting van je doel kunt zetten. Met positiviteit en enthousiasme zetten we je plan om in concrete actie die op jou afgestemd is.

Hoe?

De gesprekken kunnen plaatsvinden online (video call of chat) of in levende lijve in Gent (St-Amandsberg of eventueel ergens anders waar jij je comfortabel voelt).

Klanten aan het woord

Freija

Of ik me altijd gelukkig voel nu? Tuurlijk niet. Menselijke gevoelens als angst en onzekerheid zijn mij verre van vreemd. Maar ik heb geleerd dat ik die emoties de baas kan door ze te delen met de mensen waar ik me mee verbonden voel. En dat kwetsbaar durven zijn, zorgt voor nog meer verbondenheid. Laat dat nu net één van de doelen zijn die ik met Joyce voorop stelde.
Vanuit een gesprek over wat ik meemaak en voel, stelt Joyce gericht de juiste vragen. Ze laat me inzien welke kleine of grotere doelen ik wil bereiken, wat me tegenhoudt en wat voor mij belangrijk is. Dat inzicht komt er niet altijd van het ene op het andere moment. Vaak is het nodig dat ik de tijd durf te nemen om bewust stil te staan. Samen met Joyce kwam ik er achter dat artistieke expressie me daar bij kan helpen. Ik startte met pianospelen, neem al eens een verfborstel vast en kriebel er op los met pen en papier. Ze herinnert me hier ook aan als ze me een opdracht of denkoefening geeft maar ze zal me altijd de vrijheid geven om iets te doen zoals ik het zelf aanvoel.
Op die manier leerde Joyce me bv. inzien dat als ik op tijd de juiste dingen delegeer, ik best wel veel energie kan krijgen van het werk dat ik wel zelf doe. Dat visualisaties als een metafoor in mijn hoofd of een klein prentje aan mijn prikbord de juiste reminder kunnen zijn om te doen wat ik op dat moment nodig heb.
Joyce geeft mij echt het gevoel dat ze mee met mij op pad is. Ze heeft de gave je bewust te maken van waar je al komt en dat geeft zoveel moed. Als ik even niet meer weet welke richting ik uit wil, staan we samen een moment stil en nemen een pauze zodat ik bewust kan kiezen waarheen ik wil. En dat gaat steeds vlotter!

© 2023 Coachinzicht

Thema door Anders Norén