Coachinzicht

Jouw enthousiaste reisgezel op weg naar je doel

Auticoach Joyce

Voor wie?

Volwassenen met (een vermoeden van) een autisme spectrum stoornis kunnen bij mij terecht. Ze hebben hun eigen specifieke moeilijkheden in het dagelijks leven en die vragen vaak een andere aanpak.

Je hebt geen diagnose nodig om beroep op mij te doen. Misschien heb je helemaal geen autisme, maar lijkt het er gewoon wat op. We kijken naar jouw noden.

Hoe?

Om de communicatie te vergemakkelijken, stem ik mij af op jou. Wil je graag via een gewone chatapplicatie met mij communiceren? Spreek je liever face-to-face af? Werk je liever via e-mail? Wissel je graag af? We bekijken wat jou het meeste comfort geeft.

Waar kan ik je mee helpen?

Ik help je verder in alle domeinen van je leven. Dat wil zeggen werk, wonen, vriendschap, relaties, vrije tijd, … We zoeken naar concrete praktische oplossingen, maar ik help je de wereld ook beter begrijpen.

Verwachtingen van anderen

Er zijn zoveel verwachtingen die jou niet werden geleerd, die mensen niet communiceren, maar die wél voor rare blikken en ergernis zorgen als je er niet aan voldoet. Ik help jou beter zicht krijgen op wat anderen van jou verwachten en hoe jij beter kunt aangeven dat je meer informatie nodig hebt van hen.

Overprikkeling vermijden

De wereld zit boordevol prikkels. Dat is bijzonder vermoeiend. We kijken samen hoe we de hoeveelheid prikkels op een dag kunnen beperken zodat jij niet uitgeput bent als er eindelijk tijd is voor wat jij leuk vindt.

Plannen maken en uitvoeren

Wil je graag bepaalde stappen zetten in je leven, maar weet je niet hoe je daar aan kunt beginnen? We zoeken samen uit wat het precies is dat je wil en nodig hebt. Daarna gaan we samen op weg om stap voor stap je doel te bereiken.

Relaties en communicatie

Vind je het moeilijk om vrienden te houden? Loopt het moeilijk met je partner? Weet je niet goed hoe en waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten? Relaties zijn vaak moeilijk omdat je niet weet wat de ander precies wil of nodig heeft en die zaken ook soms niet overeenkomen met wat jij wil en nodig hebt. Soms verwacht je omgeving dat je bepaalde relaties aangaat waar je zelf niet echt behoefte aan hebt. We kijken samen naar wat jij wil. Daarna help ik je om dat op een constructieve manier te communiceren en om compromissen te vinden waar jij je ook goed bij voelt.

Geïnteresseerd?

© 2023 Coachinzicht

Thema door Anders Norén